Enviworld

Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató kft.

EHIR - Egységes Hulladék Informatikai Rendszer készítés

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer továbbfejlesztésével összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló 2014. évi LXXXVII. törvény, valamint a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014. (XII.11.) Korm. rendelet  és az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer továbbfejlesztésével összefüggésben egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 310/2014. (XII. 11.) Korm. rendelet módosította a környezetvédelmi adatszolgáltatások eddig megszokott rendjét. 

A jogszabályok hatályba lépését követően, 2014. december 15. napjától kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet új KÜJ és KTJ azonosítókat igényelni, meghatalmazást benyújtani, illetve 2015. január 1. napjától változást bejelenteni illetve eleget tenni az adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Az adatlapok benyújtásának első lépésként a MEGH lapot (Meghatalmazás) kell ÁNYK-programon (NEM A KV ADATSZOLG-on!!!) keresztül beküldeniük (a beadványhoz csatolni kell a cégszerű aláírással ellátott MEGH lap pdf formátumú szkennelt változatát). Ezt követően van lehetőség az adatszolgáltatások benyújtására.
2015. január 1-től érvényes 309/2014. előírt, hulladékokkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség alapján megváltoztak a hulladékinformatikai bevallás szabályai. 


Beküldésre való jogosultság igazolása KAR MEGH adatlap beküldésével: 

Amennyiben az adatszolgáltatásra kötelezett egy szervezet, úgy az elektronikus úton történő adatszolgáltatás előzetes feltétele, hogy a KAR adatlap csomag MEGH adatlapjának kitöltésével és beküldésével a benyújtó regisztrálja magát az OKIR-ban, mint a szervezet nevében környezetvédelmi adatszolgáltatást benyújtó természetes személy. Ezen személynek ügyfélkapun történő regisztrációja szükséges, mellyel cégünk már rendelkezik. 


Amennyiben az adatszolgáltatásra kötelezett egy természetes személy és az adatszolgáltatást saját ügyfélkapus regisztrációjával kívánja benyújtani, úgy az ügyfélkapus adatainak (név, e-mail cím, anyja neve stb.) OKIR-ban való felvételéhez a KAR adatlap csomag benyújtása szükséges, legalább a KÜJ lap kitöltésével. Azonban MEGH adatlap beküldése szükséges, abban az esetben, amikor az adatszolgáltatásra kötelezett természetes személy más természetes személyt kíván megbízni adatszolgáltatásai benyújtásával.

Az OKIR-ban regisztrált személy bármely környezetvédelmi szakterülettel (hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, vízvédelem) kapcsolatosan benyújthat adatszolgáltatást az érintett hatóság(ok)hoz. A KAR adatlap csomag egyszeri beküldésével egy ügyfélhez (KÜJ) tartozóan több meghatalmazott személy is megjelölhető. Azonban minden egyes ügyfélhez (KÜJ) külön-külön KAR adatlap csomag kitöltése és benyújtása szükséges.

Bevallás minta:
Enviworld környezetmérnökség

Szöveg...

Hírlevél feliratkozás

Szöveg...

 

Gyorslinkek

Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link

Enviworld Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató iroda © 2015     Cím: 1183 Bp. Széchenyi u. 9.     Telefon: +36 30 222-8062

FEL