Enviworld

Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató kft.

3

Hanság

A Hanság értékei

Szeretnénk látogatási célpontként ajánlani a Hanságot, Magyarország talán egyik legszebb vizes tájegységét, valamint bemutatni annak gazdasági, illetve környezeti értékeit. 
A táj, a természeti képek, az itt élő emberek, a táj nyelvének, a mindehhez szervesen és elválaszthatatlanul kapcsolódó, már most is a világörökség részét képező értékei bemutatásának segítségével megpróbáljuk azokat a valós képeket, igazi kincseket megjeleníteni, melyek nem mindig kifejezhetők a különböző tudományosan elfogadott gazdaság és környezetértékelő módszerek segítségével. 

Célunk volt az is, hogy az ezidáig fellelhető tudományos munkák, cikkek, népszerűsítő könyvek, filmek, fotók és riportok legfontosabb mondanivalói egybefoglalva mutassák meg minden érdeklődőnek ezt az ősi hazai tájegységet és annak minden értékét. 

A származás, a születés helye mindig igen nagy kötődést jelentett a múltban és jelenteni fog a jövőben is. A szülőföld szeretete, a ragaszkodás, a mélyben kapaszkodó, soha ki nem téphető gyökerek még mindig ide kötik azokat, akik itt születtek. Ez inspirált elemzésünk, vizsgálataink során, hiszen a Hanság és annak fővárosa Kapuvár szólított meg bennünket csodálatos és örökérvényű értékeinek, bölcsességének és a jövő generációinak szóló üzeneteinek átadására. 

Munkánkat nem tudományos, hanem inkább ismeretterjesztő, a régmúltból táplálkozó, gondolatokat és a táj, a természeti környezet iránti szeretetet ébresztő műnek szánjuk. A régi, eddig még nem publikált és a mai állapotot bemutató fotók alapján teszünk javaslatot a minél inkább az ősi Hanságot idéző, elárasztott területek visszaállításának lehetőségére. Két különleges, a legszebb területek bejárhatóságát élményként biztosító közlekedési eszköz visszaállítására, illetve bevezetésére, az abban rejlő turisztikai-üzleti lehetőségekre is szeretnénk rámutatni.

Kívánjuk, hogy munkánk tanulmányozása felkeltse minden természeti környezetét szerető és annak igaz mélységeit megismerni kívánó ember érdeklődését.

A dokumentum a következő linkre kattintva tekinthető meg: ITTEnviworld környezetmérnökség

Szöveg...

Hírlevél feliratkozás

Szöveg...

 

Gyorslinkek

Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link

Enviworld Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató iroda © 2015     Cím: 1183 Bp. Széchenyi u. 9.     Telefon: +36 30 222-8062

FEL