Enviworld

Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató kft.

Operaház - Erkel Színház Új műhelyház és Próbacentrum

Az ingatlan helyén 2009 végéig a MÁV-GÉPÉSZET Vasúti jármű Fenntartó és Javító Zrt., északi telephelye  működött. Az építéssel érintett terület gyakorlatilag az 1800-as évek közepétől vasúti járművek gyártásának és javításának adott helyet. 2011 októberében a telephely több meghatározó épülete is műemlékké lett nyilvánítva: mozdonyjavító műhely és fűtőház (Eiffel-csarnok), kapuépület, Törekvés Művelődési Központ, 43. számú, volt MÁV irodaépület valamint a 26. és 27. számú volt targonca javító és kovácsműhelyek. Az ingatlan egésze műemléki környezet védettség alá esik.
A MÁV Északi Járműjavító Eiffel csarnok néven ismert mozdonyjavító műhelye az ingatlan építészeti és technológia történeti szempontból legjelentősebb épülete. A több mint 130 éve épült csarnok lapterülete 21.000 m2, hossza 214 m, szélessége 96 m. A csarnok a magyar vasúttörténelem ikonikus építménye. A tervek szerint az Eiffel-csarnokban két egység, az ún. művészeti, és az ún. üzemi egység is helyet kapna.
A hatályos szabályozási tervek figyelembevételével került kidolgozásra a legoptimálisabb telekkiosztási javaslat, melynek célja az infrastruktúra építési költségeinek és a szükséges bontások minimalizálása. 
A tervezéskor alapvető cél volt a műemlékvédelem alatt álló csarnok és más megtartandó épületeknek az előírt funkcióra való alkalmasságának vizsgálata, továbbá a kialakított telek megtisztítása és a méltó kulturális környezet megteremtése. 
Enviworld környezetmérnökség

Szöveg...

Hírlevél feliratkozás

Szöveg...

 

Gyorslinkek

Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link

Enviworld Környezetvédelmi Mérnökszolgáltató iroda © 2015     Cím: 1183 Bp. Széchenyi u. 9.     Telefon: +36 30 222-8062

FEL